Меню Затваряне

Прехвърляне на Thunderbird профил от един компютър на друг.

Сигурно Ви се е налагало да прехвърлите профила си за електронна поща в Thunderbird, когато си смените компютъра, или просто си преинсталирате стария.
Задачата е много лесна за изпълнение, стига да сте запознати със стъпките, които трябва да следвате.
Има една папка, в която Thunderbird пази цялата информация за профила Ви, както и съобщенията ако ползвате POP3 или локално архивиране на писмата си. Папката се намира в:
C:\Users\?????\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles
Където трябва да замените ????? с потребителското си име в Windows.
Името на папката обикновено е във формат ??????.default, където ?????? са произволни символи. Уверете се, че имате копие на тази папка на сигурно място. (външен твърд диск, NAS, или някаква USB памет)
След като вече сте направили копие на профилната си папка от старият компютър, това са стъпките, които трябва да следвате, за да прехвърлите информацията, както и настройките на Thunderbird на новият си компютър.

  1. Инсталирайте Thunderbird на новият компютър.
  2. Копирайте папката с Вашият профил ??????.default в папката с профилите на Thunderbird на новият компютър:
    C:\Users\?????\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles
  3. Стартирайте Profile Manager на thundrebird като изпълните следната команда от менюто Run на Windows: thunderbird.exe -P
  4. Ако виждате Вашият профил в листа с профилите, просто го изберете и натиснете „Пускане на Thunderbird“
  5. Ако не виждате никакъв профил, натиснете бутона „Създаване на профил…“, „Напред“, „Избиране на папка“, и от прозореца изберете папката в която се намира Вашият профил, след което натиснете „Завършване“.

Сега вече Thunderbird трябва да зареди с Вашият профил и да съдържа цялата Ви кореспонденция от старият компютър, или старата инсталация.